Thursday 10 November 2022

Moppar som inte väger så mycket, mest fyrtakt.

Tänkte försöka samla några lättare 4-taktare här.

Kommentera gärna och tipsa om modeller som inte väger så mycket mer än 80 kg. Ofta har dom då bara 10 tumshjul och helst ska de vara i aluminium för att vara lite lättare. Stålramarna brukar vara tunga som dom är, ingen som har specialstål som finare stålcyklar har. Här är det tyvärr tunga stålrör som gäller som ramar.

 

Vento Runner EFI väger 79 kg enligt specifikation, billig nu då Superbilligt har rea, 10 000 kr. Bra pris.







Baotian Classic väger ca 85 kg, och har lite större bensintank, 6,5liter.


Moped Viarelli GT1 (framlyse i styret) - Klass 2, även Enzo väger runt 80 kg.

10" hjul

139QMB GY6 motor

GT1 är en scooter med en något mindre kompaktare storlek. Trots de kompaktare måtten sitter helt ok och även passageraren sitter bra med stöd för båda fötterna och ett par rejäla handtag att hålla fast i.


GT1 har en mycket låg vikt om 80 kg vilket gör den väldigt lätthanterlig i både låga och höga hastigheter. Med en lägre vikt än många andra motsvarande scooters på marknaden får du en scooter med låg tyngdpunkt och något högre prestanda. En låg vikt betyder ofta att något tagits bort, men GT1 har en stark och vridstyv ram tillverkad i kvalitetsstål, vilket påstås ger en överlägsen stabilitet i högre farter och under hårdare belastning trots sin ringa vikt.

Avgassystem

GT1 levereras med ett nydesignat högeffekts avgassystem i Cortenstål (som rostar långsammare än vanligt stål) som genererar maximal effekt utan att avge för mycket ljud till omgivningen.


Finns liknande i USA som heter Wolf. Den verkar ha pakethållare och ett annat avgasrör, och så klart finns den i flera färger:

WOLF RX-50 säljs av: https://wolfbrandscooters.com/



No comments:

Post a Comment